Mall of Scandinavia

Installationsledning vid Mall of Scandinavia

Vid Unibail-Rodamcos byggnation av Mall of Scandinavia var en av våra konsulter med som installationsledare. Mall of Scandinavia är ett köpcentrum nordväst om Stockholm i Solna. Projektet innehöll en nybyggnad av en kommersiell byggnad på 5 våningar varav 2 våningsplan är under marken. Själva byggnationen startade april 2012 med en bruttoyta på 250 000 kvadratmeter. 

Stort fokus på installationer i Mall of Scandinavia-projektet

Vår konsult anlitades av Unibail-Rodamco, (numera Unibail-Rodamco-Westfield) och ansvarade för samordningen vid köp och val av teknisk utrustning. I byggnaden installerades 550kvadratmeter Led-skärm och förutom storleken och alla de saker som normalt behövs i ett köpcentrum ville byggherren skapa en högklassig lyxig shoppingupplevelse i köpcentrumet. 

I projektet låg fokus mycket på bland annat wifi, mobiltelefoni, besöksräknare, ljudanläggningar, ljuseffekter och Led-skärmar.  

Komplext projekt med många förändringar och tillägg

Under projektet genomfördes en hel del förändringar och tillägg. Gällande el och tele höll vår installationsledare i hanteringen av ändring och tilläggskostnaderna. Konsulten var även delaktig i projektet genom att bevaka byggnationen under produktion och vid slutbesiktning.  

Projektet utfördes i form av totalentreprenad som genomfördes av Peab Sverige. Byggherre var Rodamco Sverige och som arkitekter anlitades Wingårdh och Byrån för Arkitektur & Urbanism BAU. Budget för projektet var runt 4 Mdkr.  

Mer om projektet

Oops! This video will not be shown because you have disabled the marketing cookies. To see the video, accept marketing cookies.

PEAB berättar om projektet

Läs om historien kring projektet och den långa processen kring byggnationen av Mall of Scandinavia i Fastighetsvärlden.