Geolo energistation på plats i Sverige

Resona och Raksystems är först ut i Sverige med Raksystems unika bergvärmelösning.

Torsdag den 8e december anlände GEOLO energistationen till en strålande vacker dag i Barkarbystaden och Resonas fina bostadsprojekt Kvarter 11.

GEOLO

Geololösningen innebär att man under produktionen använder befintlig bergvärme tillsammans med en helt ny innovativ och prisbelönt lösning för att markant reducera energianvändningen, CO2 utsläppen och kostnaderna. Geolo bidrar också till att temperaturen inomhus blir behaglig och stabil året runt vilket förbättrar konstruktionens kvalitet såväl som arbetsmiljö.

Geolo lösning

Så här fungerar GEOLO

Geolostationen är en flyttbar energistation som nyttjar borrhålen från bergvärmelösningen även under produktionstiden och som via ett IT-system hanterar hela värme- och kylprocessen under byggtiden. Med hjälp av dygnet runt bevakning av systemet säkerställs och optimeras både uppvärmning och uttorkning genom hela byggprocessen vilket resulterar i förbättrad produktionsmiljö och bättre ekonomi.

Kvarter 11

Resonas projekt Kvarter 11 i Barkarbystaden består av totalt fem byggnader plus ett gemensamt garage. Bostadsrättsföreningarna Helio, Livia och Luna omfattar totalt 397 lägenheter. En av de andra två byggnaderna kommer att erbjuda det moderna boendekonceptet Colive och i hörnet Barkarbyvägen/Flygfältsvägen skapas härliga kontor. Det kommer vara ett varierande utbud av restauranger, caféer och butiker på gatunivå. Produktionen är i full gång och projektets första Brf, Helio, beräknas stå inflyttningsklar i början av september nästa år.

Driftsättning

Geolostationen driftsätts i projektet under vecka 50

Geolo Resona
Geolo Resona